Akinobu Kishi

Kishi Sensei leerde al op negenjarige leeftijd Shiatsu van zijn vader. Hij studeerde later tuinarchitectuur aan de Universiteit van Tokyo, maar startte dan toch een professionele (en succesvolle) shiatsupraktijk in...
Kishi Sensei leerde al op negenjarige leeftijd Shiatsu van zijn vader.
Hij studeerde later tuinarchitectuur aan de Universiteit van Tokyo, maar startte dan toch een professionele (en succesvolle) shiatsupraktijk in Tokyo, na het behalen van zijn officiële shiatsudiploma aan het Nihon Shiatsu College van Namikoshi sensei, die hij ook meerdere jaren assisteerde en vergezelde op zijn reizen in het verre Oosten.
Hij studeerde verder aan de IOKAI, Zen Shiatsu-school  van Shizuto Masunaga-sensei en was gedurende ruim 10 jaar zijn eerste assistent en manager.
Hij bestudeerde ook verschillende manuele technieken in Europa en de USA, maar keerde, door ziekte geplaagd, terug naar Japan, waar hij zich verdiepte in Shinto, de traditionele Japanse godsdienst en andere spirituele tradities. Zo ging hij op zoek naar de wortels en de oorsprong van Shiatsu.
Niet helemaal tevreden over de klassieke shiatsutechnieken ontwikkelde hij een nieuwe, energetische weg met als principe: Minder is meer of Seiki Soho.