Welkom bij het Kimura Shiatsu Instituut

Het Kimura Shiatsu Instituut is een centrum voor de studie en beoefening van Shiatsu (vingerdruk), de Traditionele Oosterse en de Japanse Geneeskunde en levenswijze. Het werd in 1985 opgericht door...
Het Kimura Shiatsu Instituut is een centrum voor de studie en beoefening van Shiatsu (vingerdruk), de Traditionele Oosterse en de Japanse Geneeskunde en levenswijze.
Het werd in 1985 opgericht door Frans Copers met als bedoeling deze kennis in het Westen te verspreiden en mensen op te leiden die deze unieke inzichten om gezondheid te bewaren en te herstellen aan hun cliënten willen meegeven. Het centrum biedt de mogelijkheid om de Oosterse filosofie en geneeskunde te bestuderen, zowel voor persoonlijk gebruik of voor professionele doeleinden.
De Oosterse traditionele levenswijze is gebaseerd op de principes van YIN en YANG, de theorie van de vijf transformaties en het concept van KI (of CHI in het Chinees). Deze worden ook toegepast in de kunst, krijgskunsten, geneeskunde, lichaamswerk, voeding en alle andere aspecten van het dagelijkse leven.
De studie omtrent het fenomeen ‘KI’ of levensenergie speelt een sleutelrol in het Kimura Shiatsu Instituut. Het is het onderwerp van discussies, lessen en oefeningen en van de workshops en behandelingen die in het Instituut worden georganiseerd.
Het Kimura Shiatsu Instituut biedt lessen en opleidingen aan in Shiatsu, Macrobiotiek en Seiki Soho. Ook aanverwante disciplines als Tai Chi, Chi Gong, Aikido, Thaise Massage komen af en toe aan bod.

.